Teatar Narnača

Ponedjeljak, 09 Studeni 2015

Pipo čuvar prirode

Kroz idućih desetak dana u našem kazalištu igra se nova avantura Pipa Žužića, PIPO ČUVAR PRIRODE.

Predstava je sufinancirana sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Programom edukacije o gospodarenju otpadom i izbjegavanju nastajanja otpada za 2015. godinu u gradu Puli.

Pipo – čuvar prirode mala je, ali slatka i topla priča o važnosti očuvanja okoliša i planeta na kojem živimo. Naime Pipo u ovoj pustolovini predstavlja nevaljalca i zagađivača okoliša ili kako bi se to simpatičnim lokalizmom reklo: šporkulju. Pipo, kao nemarni primjerak tinejdžera, omot od sendviča, štapić od sladoleda, bocu soka ili najlonsku vrećicu ne baca u za to predviđeni kantu, već u skladu sa ponašanjem svojih vršnjaka (jer želi biti cool) sve te otpatke baca na pod, drugim riječima gdje stigne i uspije. Za kaznu, njegova majka šalje ga kod bake i djeda na selo.

Pipova znatiželja odvede ga na tavan njegovog djeda, gdje on, kao veliki izumitelj, drži i čuva svoje izume. Od tostera za štrudle, preko četke za petljanje kose do svemirske letjelice. Pipo, ne razmišljajući o posljedicama ulazi u letjelicu i slučajno se lansira na daleku planetu imenom Talin. Tamo upoznaje zločestog kraljevića Oriona koji je zagadio cijelu planetu bacavši smeće bez imalo grižnje savjesti. Jedini tačak nade jest čarobna ruža Diona koja je niknula usred tog sivila i zagađenog okoliša. Orion saznaje kako poljupcem prave ljubavi ruža Diona može postati prava djevojka, no zna li Orion što je prava ljubav? Kako će naš junak Pipo spasiti daleki planet Talin od sigurne propasti i hoće li ruža Diona postati prava djevojka, saznajte u novoj predstavi Teatra Naranča i novoj Pipovoj (ne)zgodi: Pipo – čuvar prirode. 

AUTOR: Franjo Tončinić

SURADNICI: Majkl Mikolić i Katja Rabar

SCENOGRAFIJA: Luka Juričić

GLAZBA: Sandro Lučić

SCENSKI POKRET I KOREOGRAFIJE: Katja Rabar

KOSTIMOGRAFIJA: Neven Mihić

IZRADA LUTAKA: Marina Štembergar

DIZAJN RASVJETE: Anton Modrušan

GARDEROBA: Beki Perić

PRODAJA: Sara Berčić

 

Trajanje: 35 min

Dob: 3+

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Medijski pokrovitelji

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.