Teatar Narnača

Utorak, 19 Studeni 2019

Razgovor s Majklom Mikolićem, redateljem predstave Trnoružica koja u subotu u 18:00 sati igra u Zajednici Talijana Pula – Circolo.

-Nakon četri godine od premijere predstava je i dalje jako zanimljiva publici. Imate sedam izvedbi u sedam dana.
Da, pokazalo se da i dalje vlada veliki interes za tom predstavom, što me svakako jako veseli jer mislim da to znači da smo napravili dobar posao, da je publika zadovoljna i da se glas o tome prenosi dalje. Tako nešto svakako predstavlja veliko zadovoljstvo svakome tko sudjeluje kako u nastanku predstave tako u njenom daljnjem životu na daskama – jer svatko od nas daje sve od sebe – a onda nema većeg zadovoljstva od punih dvorana i takvog interesa publike.


- Kakva je tvoja Trnoružica?
Ružičasta! Hahahahahaha I ne šalim se kad to kažem. Kad bih lik i predstavu trebao svesti na jednu riječ to bi doslovno bilo to – ružičasto. I sam lik Trnoružice pisan je onako kako ja zamišljam karakter te boje.


- Koliko si pratio klasičnu priču?
Kao i uvijek kada radim adaptaciju priče za postavljanje na sceni trudim se što više držati one klasične verzije priče koja je većini dobro poznata, ali isto tako dodati nešto svoje, nešto prepoznatljivo, nešto što je specifično proizašlo iz moje mašte po čemu će se ta priča razlikovati od drugih verzija iste te priče ali ne na način da se poslije netko pita koja je to priča, nego – što bi rekli – da je ta Trnoružica ista kao original a da opet nije ista. Hahahaha


- Zlurada je ponovno aktualan lik zahvaljujući filmovima o njoj.
To što tako važne produkcijske kuće svako malo zavrte te najklasičnije naslove zapravo samo potvrđuje zašto su i postali klasici – jer su uvijek aktualni i govore o stvarima koje su se davno prije ticali svih, tiču se danas i ticati će se i za sto godina. Naravno da je svako kazalište, pa tako i naše, uvijek sretno kad se dogodi da se poklopi termin izlaska filma američke mega-produkcije naslova kojeg i vi imate na repertoaru, jer vam na neki način pomažu u reklamiranju predstave.


- Režirati i glumiti u predstavi – kako je tu uskladiti?
Na tu temu ima raznih mišljenja i raznih tvrdnji – od toga da je to zapravo jako jednostavno do toga da je to nemoguće. Ja bih rekao da su svi u pravu. Zašto to mislim – jer jako ovisi o puno faktora a najviše o autorskom timu i o glumcima. Ako se autorski tim razumije a glumci imaju sklonost samostalnom stvaranju vlastite uloge i ne čekaju da ih netko „izrežira“ onda to stvarno u praksi ispadne jako jednostavno. Međutim ako to nije tako onda to može postati nemoguća misija. Isto tako mislim da je važno kad se netko prihvati ta dva zadatka istovremeno imati suradnika kojem jako vjerujete da bude vaše „vanjsko oko“.


- Režija ili gluma... što ti je draže
Kratko, jasno i uvijek – gluma.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Medijski pokrovitelji

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.