header5

Ivica i Marica

Izgubli su put kući, ali su pronašli pustolovinu.

I danas aktualna, možda čak i više nego u doba kada je nastala, ova bajka tematizira i upozorava kako može biti opasno vjerovati nepoznatim ljudima, koji nam na očigled mogu izgledati dobroćudno i dobronamjerno, o tome kako pohlepa nije spas, o tome kako vanjština može prevariti... Priča govori o siromašnoj obitelji koja živi u skromnoj kućici pored šume. Ivica i Marica djeca su drvosječe koji ima sve manje posla i zbog toga više ne može prehraniti vlastitu obitelj. Njegova žena, maćeha Ivice i Marice, nagovori drvosječu da djecu ostave u šumi kako bi preživjeli te najgore dane.

 Međutim, dosjetljivi Ivica, cijelim je putem kroz šumu bacao mrvice kruha kako bi slijedećeg jutra mogli naći put do doma. Jedino, nije razmišljao o tome kako ptičice u šumi vole jesti mrvice kruha.  Lutajući tako po šumi, izgubljeni, Ivica i Marica nailaze na prekrasnu kućicu napravljena od temelja do krova sva od slatkiša. Gladni brat i sestra počnu jesti komade kućice, ali u tom trenutku iz nje iziđe stara, mila i draga bakica. Nakon što ih nagovori da uđu u kućicu jer tamo ima još puno slakiša, mila bakica pretvori se u zlu vješticu. Malog Ivicu zarobi, a Maricu tjera da radi razne kućanske poslove. Svakog dana, zla vještica tjera Ivicu da jede kako bi postao velik i debeo, i kako bi bio još ukusnija večera. Ipak, na kraju, hrabra Marica se odvaži i skupi snage te gurne staru vješticu u vatru.

Adaptacija i režija: Luka Juričić

Scenografija: Lena Modrušan

Kostimi: Valentina Ferlin - Živić

Scenski pokret: Katja Rabar

Glazba: Ivo Josipović

Aranžman i izvedba na harmonici: Diego Vitasović

 

Igraju: Elizabeta Košeto/ Lucija Soldo/ Debora Sanković, Erik Vido, Luka Juričić i Gordana Šimić.

 

Trajanje: 40 minuta

Dobna skupina: 3+

 

Fotografije: Anri Deronjić

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Promo video

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Medijski pokrovitelji

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.