header5

Animacija dijelova tijela

Opis radionice: Kroz ovu radionicu polaznici će se bolje upoznati s pojmom animacije. Što znači animirati te na koji to način animator (lutkar) oživi neživo. Kroz maštu i kreativnost polaznici radionice naučit će da i njihovi dijelovi tijela mogu postati bilo koji poznati ili izmišljeni lik, te pomoću artikulacije pokreta ispričati priču pomoću svojih prstiju, ruku, koljena i drugih. Upravo to su osnove lutkarstva koje nudi mnogo više od čestog mišljenja i zablude da su lutke za djecu te da je lutkarstvo davanje glasa lutki ili predmetu

Voditelj radionice: Irin Šime Rabar

Događanja online radionice
Događanja online radionice
12 Listopad 2021
13 Listopad 2021
15 Listopad 2021
18 Listopad 2021
20 Listopad 2021
22 Listopad 2021Završen prvi turnus radionice:

U utorak, 12. listopada, održan je prvi termin radionice "Animacija dijelova tijela" koja se u tri termina i tri konzultacija održavala sve do 22. listopada. Nakon međusobnog upoznavanja na prvom terminu radionice, polaznici su imali priliku reći kakva očekivanja imaju od radionice. U većini slučajeva, polaznici nisu imali velikom doticaja s lutkarstvom prije ove radionice, te nisu znali što očekivati.

Polaznici su upoznati s pojmom lutkarstva i animacije. Kroz daljnji tijek radionice, polaznici su upoznati s pojmom manipulacije, karakterizacije lika, granicama u lutkarstvu, lutkarskim etidama i slično. Svaki termin radionice započinjao bi zagrijavanjem i vježbama motorike. Iz termina u termin, polaznici su pokazivali sve veću vještinu motorike. Glavna nit vodilja radionice bila je da svaki polaznik napravi vlastitu lutkarsku etidu uz pomoć mentora- voditelja radionice. U tome su bili uspješni Antonia Vitulić, Paula Lovrić i Benjamin Ivančić.

Oni su uspješno napravili valastitu lutkarsku etidu te pokazali visoku razinu razumijevanja gradiva obrađenog na radionici. Polaznici su dobili iskustvo u vidu razvijanja mašte i motoričkih sposobnosti koje im može pomoći u daljnjem scenskog radu. Sa svakim od troje polaznika radilo se i na individualnoj razini te su pokazali visoku zainteresiranost i napredak iz termina u termin. Na kraju radionice, polaznici su imali priliku reći svoje dojmove o radionici, te su imali samo pozitivne komentare. Svi su ciljevi radionice ispunjeni te je zadovoljstvo radionicom uzajamno.

Ovim putem želimo čestitati polaznicima na uspješnoj radionici i zaželjeti im sreću u daljnjem scenskom radu.

EU projekt lenta

Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Teatra Naranče. Za više o EU fondovima doznajte na esf.hr i strukturnifondovi.hr.

Program Online radionica

Prosinac 2021
P U S Č P S N
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.