Radionice

Online narančaste radionice

Animacija predmeta

Opis radionice: Kroz ovu radionicu polaznici će naučiti ispričati priču bez riječi, kroz predmete. Kako energiju usmjeriti u predmet te osmisliti i kreirati lik koji će kroz maštu polaznika nastati od naizgled obične kutije, čekića, četkice ili bilo kojeg predmeta koji može pronaći u kući. Također, polaznike će se učiti odabrati pravi predmet te otkriti njegovo značenje (metafora predmeta – ovisno o izgledu, boji te svrsi predmeta) – na taj način potiče se kreativnost i inovativnost polaznika, ali i također, gledaju se predmeti “drugim očima”. Razmišljanje izvan okvira koji se danas traži u svim segmentima upravo se razvija na ovakvim zadatcima uz pomoć lutkarstva.

Voditelj radionice: Irin Šime Rabar

Završen prvi turnus radionice:

U srijedu, 27. listopada, održan je prvi termin radionice “Animacija predmeta” koja se u tri termina i tri konzultacija održavala sve do 10. studenoga.

Na prvom su terminu polaznici upoznati s terminima lutkarstva i animacije. Kako nisu imali doticaja s lutkarstvom do ovr radionice, nisu znali što od radionice očekivati.

Kroz daljnji tijek radionice, polaznici su upoznati s pojmom manipulacije, karakterizacije lika, granicama u lutkarstvu, lutkarskim etidama i slično. Svaki termin radionice započinjao bi zagrijavanjem i vježbama motorike.

Iz termina u termin, polaznici su pokazivali sve bolje motoričke sposobnosti. Osim toga, naglasak je bio i na razvijanju mašte.

Polaznici su i na tom području pokazali veliki napredak do kraja radionice.

Glavna nit vodilja radionice bila je da svaki polaznik napravi vlastitu lutkarsku etidu uz pomoć mentora- voditelja radionice.

U tome su bili uspješni Laura Vrban, Ivan Azenić, Debora Sanković i Aurora Rojnić.
Oni su gradivo savladano na radionici uspješno primjenili u izradama etida. Kod polaznika je bio primjetan rast iz termina u termin, te je to rezultiralo etidama na zavidnoj razini. Na kraju radionice, polaznici su priznali da nisu imali velika očekivanja od same radionice, no dojmovi nakon radionice bili su i više nego pozitivni.
Voditelj radionice samo može nadodati da su svi ciljevi radionice ispunjeni te da je zadovoljstvo bilo uzajamno.

Ovim putem želimo čestitati polaznicima na uspješnoj radionici i zaželjeti im sreću u daljnjem scenskom radu.